Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syrlig rådkålsalat

Syrlig rødkålsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. rødkål eller rød spisskål
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 3 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss finhakket bladpersille

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne enkle og friske rødkålsalaten får en syrlig og balansert smak fra eddik, sukker og salt. Perfekt som tilbehør til pizza, pinsa eller på buffetbordet. Salaten lages raskt og kan gjerne stå kaldt en stund før servering for best smak.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. rødkål eller rød spisskål
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 3 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Synes du det er vanskelig å få kålen tynn med kniv? Bruk en ostehøvel eller grønnsakskreller for å lage ekstra tynne strimler. Det er både enkelt og raskt.

Du kan bruke samme oppskrift for å lage tradisjonell kålsalat til pizza ved å bytte ut rødkål med vanlig hodekål.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB15 11.07.2025 10:37:34