Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nigiri med tunfisk

Nigiri med tunfisk

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fersk tunfisk

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nigiri med tunfisk er en klassiker på sushimenyen! Det er tynnskåret tunfiskfilet på toppen av en oval bit sushiris. Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fersk tunfisk

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Når man lager nigiri sushi, bør den ideelle vekten for risbiten (kalt "shari") være rundt 20-25 gram. Under Edo-perioden var imidlertid nigiri sushi omtrent tre ganger så stor som moderne sushi.

Nigiri sushi kan lages med ulike typer fisk. Prøv nigiri med laks, eller flambert laks nigiri.

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget med sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Nigiri med tunfisk

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 20.07.2024 05:40:08