Sprø kylling med hvitløksmajones

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Panert kylling er kjapp kosemat for barn og voksne. Lag det til middag med en frisk salat, eller til kveldshygge sammen med grønnsaker og dipp.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 2 stk. egg
  • 4 ss brødrasp
  • 1 dl revet parmesan
  • 2 ss margarin

Hvitløksmajones:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss vineddik eller sitronsaft
  • 0,5 ts sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Bruk romtempererte ingredienser når du lager hvitløksmajones. Visp eggeplommer sammen med eddik/ sitronsaft, sennep og hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og kvernet pepper.
Du kan også lage hvitløksmajones av ferdig majones. Beregn 2-3 båter hvitløk til en tube majones.
  1. Skjær kyllingfilet i strimler.
  2. Visp sammen egg og ha i en dyp skål. Ha brødrasp i en annen skål og bland inn revet parmesan og litt salt og pepper.
  3. Vend kyllingstrimlene  først i sammenvispet egg og deretter i brødraspblandingen.
  4. Varm en stekepanne med margarin eller olje og stek strimlene i 3-4 minutter til de er sprø og gylne.

Server sprø kyllingstrimler med hvitløksmajones og gjerne litt lime.

Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget griljermel!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.