Marsipanstenger til påske

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Påskegodisen til påskegget lager du enkelt selv! Gul påskemarsipan dyppet i sjokolade og pyntet med fargerikt kakestrøssel er både lekkert og godt. 1 porsjon gir 40-60 stk, alt etter størrelse.

Ingredienser

  • 500 g marsipan
  • ca. 5 dråper gul konditorfarge
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 ss kokosfett (delfiafett)
  • 4 ss tuttifrutti kakestrøssel

Slik gjør du

  1. Bruk marsipan kjøpt på butikken eller lag din egne hjemmelagde marsipan.
  2. Farg marsipanen med gul konditorfarge. Juster eventuelt med mer/mindre farge alt etter hvilken fargetype du bruker. 
  3. Trill marsipanen til lange, fingertykke pølser, som du kutter i ca. 4 cm store biter. Bruk eventuelt litt melis på benkeplaten om marsipanen blir klissete.
  4. Knekk, eller finhakk sjokolade i en bolle. Ha i delfiafett. 
  5. Sett bollen over vannbad, altså en kjele med litt vann som småkoker. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. La sjokoladen smelte før du røren i den.
  6. Ta kjelen av platen, og dypp marsipanstengene nedi sjokoladen. Bruk gjerne to gafler til hjelp. Er sjokoladen for varm, vil den renne lett av stengene, og motsatt for kald, være vanskelig å dekke.
  7. Legg stengene på et ark bakepapir, og dryss kakestrø over.
  8. La sjokoladen stivne før du løsner stengene fra papiret. 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.