Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 400 g potet , gjerne små amadinepoteter
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • 1 dl olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts smør
  • 8 stk. reddik
  • 65 g babyspinat
  • 2 ss frisk mynte
Del

Lammeskav med erte- og myntesalat

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskav er enkelt å få til, og smaker kjempegodt! Her i følge med en frisk og grønn salat med touch av mynte og sitron.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 400 g potet , gjerne små amadinepoteter
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss honning
  • 1 dl olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts smør
  • 8 stk. reddik
  • 65 g babyspinat
  • 2 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken, så det begynner å tine.
  2. Vask poteter, og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  3. Visp sammen eddik og honning, og spe med olivenolje mens du visper. Smak til med finhakket hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
  4. Varm stekepannen og tilsett halvparten av margarinen. Fres lammeskavet på høy temperatur i to omganger til det har fått fin farge.
  5. Varm ertene med litt smør til de er gjennomvarme. krydre med litt salt og pepper.
  6. Del potetene i to og reddikene i båter. Bland sammen poteter, erter, reddiker og spinat på et fat. Hell over litt av dressingen.
  7. Fordel det stekte lammeskavet over salaten. Dryss litt mynte og revet sitronskall over til slutt. Server resten av dressingen ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant