Lammeskav med erte- og myntesalat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lammeskav er enkelt å få til, og smaker kjempegodt! Her i følge med en frisk og grønn salat med touch av mynte og sitron.

Ingredienser

  • 400 g lammeskav
  • 400 g potet , gjerne små amadinepoteter
  • 1 ss salt
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 dl olivenolje
  • 12 ts pepper
  • 2 båt hvitløk
  • saft og skall av 12 stk sitron
  • 2 ss margarin til steking
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts smør
  • 8 stk reddik
  • 65 g babyspinat
  • 2 ss frisk mynte

Slik gjør du

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken, så det begynner å tine.
  2. Vask poteter, og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  3. Visp sammen eddik og honning, og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og sitronsaft.
  4. Varm stekepannen og tilsett halvparten av margarinen. Fres lammeskavet på høy temperatur i to omganger til det har fått fin farge.
  5. Varm ertene med litt smør til de er gjennomvarme.
  6. Del potetene i to og reddikene i båter. Bland sammen poteter, erter, reddiker og spinat på et fat.
  7. Fordel det stekte lammeskavet over salaten. Dryss litt mynte og revet sitronskall over til slutt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.