skip navigation
matprat logo
Mat til mange

Hvordan beregne mat til mange?

Det er ikke hver dag vi inviterer til fest eller større selskaper, og det kan være litt vanskelig å vite hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker en skal beregne. Her får du en veiledning.

Mengde per person

Suppe til forrett

2 dl

Suppe til hovedrett

4 dl

Saus, tynn (sjysaus og lignende)

0,5 dl

Saus, tykk (fløtesaus og lignende)

1 dl

Dressing

0,5 dl

Kjøtt uten ben, gryteretter

150 g

Kjøtt med ben, gryteretter

250 g

Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter)

300 g

Fileter og biffer

200 g

Stek uten ben

200 g

Stek med ben

250-300 g

Koteletter

250 g

Kjøttdeig og karbonadedeig

150 g

Pølser

150 g

Ribbe

450 g

Spareribs

350 g

Pinnekjøtt

400 g (500 g for storspisere) tørrvekt,
530 g (650 g for storspisere) utvannet

Kalkun, helstekt
Kylling, hel 
Kylling/kalkun, filet

500 g
500 g
200 g

Salat

150 g

Kokte grønnsaker

150 g

Erter og bønner (tørkede)

60 g

Ris, rå

60 g

Pasta, tørr

75 g

Poteter

200 g

Lurer du heller på hvor mye en gjennomsnittlig kålrot eller gulrot veier? Dette finner du svaret på i vår artikkel om Vekt og mål.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.27, server:MP-PRD-WEB07 23.07.2017 08:45:14