Hvordan beregne mat til mange? - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Mat til mange

Hvordan beregne mat til mange?

Det er ikke hver dag vi inviterer til fest eller større selskaper, og det kan være litt vanskelig å vite hvor mye kjøtt, saus eller grønnsaker en skal beregne. Her får du en veiledning.

Mengde per person

Suppe til forrett

2 dl

Suppe til hovedrett

4 dl

Saus, tynn (sjysaus og lignende)

0,5 dl

Saus, tykk (fløtesaus og lignende)

1 dl

Dressing

0,5 dl

Kjøtt uten ben, gryteretter

150 g

Kjøtt med ben, gryteretter

250 g

Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter)

300 g

Fileter og biffer

200 g

Stek uten ben

200 g

Stek med ben

250-300 g

Koteletter

250 g

Kjøttdeig og karbonadedeig

150 g

Pølser

150 g

Ribbe

450 g

Spareribs

500 g

Pinnekjøtt

400 g (500 g for storspisere) tørrvekt,
530 g (650 g for storspisere) utvannet

Kalkun, helstekt
Kylling, hel 
Kylling/kalkun, filet

500 g
500 g
200 g

Salat

150 g

Kokte grønnsaker

150 g

Erter og bønner (tørkede)

60 g

Ris, rå

60 g

Pasta, tørr

75 g

Poteter

200 g

Lurer du heller på hvor mye en gjennomsnittlig kålrot eller gulrot veier? Dette finner du svaret på i vår artikkel om Vekt og mål.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB07 21.07.2018 13:42:00