Enten det er til frokosten, matpakker eller til den store halloween-festen, kan brødskiver lages om til en skummelt god matopplevelse. Ved å bruke enkle ingredienser som grovbrød, ost, skinke, hummus, kremost, grønnsaker og bær, har du mulighet til å lage mange gode kombinasjoner som gir assosiasjoner til halloween.
5 brødskiver med en skummel vri
Anette Fjelleng Hansen som er kokk, matfaglig teamleder i MatPrat og halloween-entusiast av rang deler her noen ideer som vil få både barn og voksne til å kaste seg over brødskivene:
1. Grønn mumie
Mumier kan lages på flere måter. For eksempel kan en brødskive med hummus pyntes med bånd av avokado, et dryss av urtekrydder og øyne av blåbær i skiver.
Grønn mumie på BØØskiva.
2. Hvit mumie
Eller ved å pynte en brødskive med skinkepålegg med ostebånd og øyne av minikiwi og skiver av sorte oliven.
Hvit mumie på BØØskiva.
3. Edderkoppspinn
Tegn en spiral med sjokoladeglasur på brødskiven med prim eller peanøttsmør. Bruk en spiss kniv eller en tannpirker og dra forsiktig fra midten av skiven og ut mot alle sidene slik at det danner et mønster som ligner edderkoppspinn.
Edderkoppspinn på BØØskiva.
4. Spøkelser
Med oransje hummus, gjerne av gresskar, og kremost lager du kjapt små spøkelser. Øyne kan tegnes på med balsamicosirup eller ved å sette på små sjokoladekuler.
Spøkelser på BØØskiva.
5. Gresskar
På brødskiven med gulost lager du fort et skummelt gresskaransikt. Bruk skiver av klementin, klipp ut munn og øyne av noritang og bruk et blad av rosmarin eller annen krydderurt som stilk.
BØØskive med gresskaransikt.
– Her kan man leke seg kreativt, bare fantasien setter grenser. Bruk det du har av pålegg i kjøleskapet. Du kan også bruke små former til å stikke ut ulike former og figurer, foreslår Anette Fjelleng Hansen.
Halloween forbindes ofte med søtsaker og snacks, men med disse BØØskivene er det mulig å supplere litt sunnere alternativer som likevel bidrar til den skumle stemningen.