Steke- og koketips for svinekjøtt
Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for svinekjøtt.
Rett/del |
Mengde kjøtt pr. porsjon |
Tilberedningsmetode |
Kjernetemperatur ferdig tilberedt |
---|---|---|---|
Surret svinestek u/svor |
200 g |
Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. |
Medium pluss: 70 °C |
Skinkestek m/svor |
200 g |
Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1,5 - 2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø. |
Medium pluss: 68 °C |
Svinekam |
200 g |
Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 - 1,5 time. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø |
Medium pluss: 68 °C |
Røkt svinekam |
200 g |
Pakkes i folie og stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger 2-3 timers steketid. |
Medium pluss: 70 °C |
Indrefilet |
200 g |
Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 400 g stekes i ca. 20 minutter. |
Medium: 65 °C |
Ytrefilet |
200 g |
Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 1 kg stekes i ca. 40 minutter. |
Medium: 65 °C |
Spareribs |
350 g |
Rå spareribs dampes først ca. 1 time under folie på 200 °C. Grilles i 6-8 minutter på hver side. |
|
Ribbe |
250-450 g |
Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes deretter på 200 °C i ca. 1 - 1,5 time. |
|
Skinke: |
200 g |
Trekke i vann. 1 kg trekkes i ca. 1 time. |
70 °C |
Røkt svinekam |
300 g |
Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i 2-3 timer. |
70 °C |
Skinkebiff |
200 g |
Brunes raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstekes på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side. |
|
Koteletter |
250 g |
Brunes raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min. |
|
Gryter og wok |
200 g |
Kjøttet freses raskt i olje i varm panne i ca. 2 minutter. |
|
Gryteretter, lapskaus |
150 g |
Freses raskt i varm panne i 2-3 minutter, deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter |
|
Svineknoker |
1 stk |
Trekkes i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer |
|