Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Munker

Munker

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 30 munker

  • 5 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 500 g kulturmelk
  • 15 g bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 500 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3487 kcal
Fett 53 g
Protein 119 g
Karbohydrater 601 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det finnes nesten like mange oppskrifter på munker som det finnes bygder på Sørlandet - og her er vår variant! Disse små bakeverkene er nært beslektet med danske æbleskiver, tyske Pförtchen og Nederlandske Poffertjes. Stekt i et munkjern rikelig med smør, blir de både salte og sprø utenpå og myke inni. Rett og slett uimotståelig gode!  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 30 munker

  • 5 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 500 g kulturmelk
  • 15 g bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 500 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3487 kcal
Fett 53 g
Protein 119 g
Karbohydrater 601 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Varm opp munkejernet godt og bruk rikelig med smør. Fyll hullene nesten helt opp til kanten, og la munkene få litt steke skorpe, de vil begynne å heve. Snu dem forsiktig omtrent en fjerdedel rundt med en pinne når de begynner å bli gylne. La dem steke litt til før du bretter endene sammen. Slik får du perfekte, runde munker med jevn farge. 

Dryss over melis eller perlesukker, og kos deg på sørlandsk vis!

Munker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.16774, server:MP-PRD-WEB14 15.11.2025 22:38:49