Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Berlinerboller

Berlinerboller

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 100 g smør
  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sukkersøte berlinerboller - kan boller egentlig bli bedre? Berlinerboller er som doughnuts uten hull - de frityrstekes, rulles i sukker og blir ofte fylt med syltetøy eller vaniljekrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g gjær
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 100 g smør
  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvetebollene våre som er fylt med vaniljekrem er også kjempegode!

Sett oljen til avkjøling når du er ferdig med stekingen. Når oljen er helt kald, kan du sile den og ta vare på den til neste gang du skal fritere (om den ser bra ut og lukter greit), eller helle den i en melkekartong e.l og kaste den i restavfallet. 

Berlinerboller

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10482, server:MP-PRD-WEB13 27.07.2024 03:56:30