Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl fløte
  • 1,5 dl melk
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 100 g smør
  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i
Del

Berlinerboller

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sukkersøte berlinerboller - kan boller egentlig bli bedre? Berlinerboller er som doughnuts uten hull - de frityrstekes, rulles i sukker og blir ofte fylt med syltetøy eller vaniljekrem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 500 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl fløte
  • 1,5 dl melk
  • 30 g gjær
  • 3 stk. egg
  • 100 g smør
  • 1,5 l frityrolje
  • ca. 2 dl sukker til å rulle bollene i

Slik gjør du

  1. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, sukker og salt i bollen. 
  2. Ha fløte og melk i en liten kjele og varm blandingen til den er såvidt 37 °C, og rør ut gjær i blandigen. 
  3. Ha i egg, visp blandingen sammen og hell det i bollen med mel. Elt deigen sammen og la den elte i 10 minutter. 
  4. Tilsett smør i terninger og elt deigen videre til den er smidig og slipper bollen, 5-10 minutter. 
  5. Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse. 
  6. Kjevle deigen ut til en 2 cm tykk leiv. Bruk en utstikker eller et kjøkkenglass med diameter på ca. 6 cm, og stikk ut små sirkler. Legg dem på et ark bakepapir. 
  7. Samle sammen deigen du har stikket ut fra og kjevle den ut på nytt helt til du ikke har mer deig igjen. 
  8. Dekk til bollene og la dem etterheve i 20-30 minutter. 
  9. Varm frityrolje i en tykkbunnet kjele. Når oljen er 160 °C kan du steke bollene. Sjekk temperaturen med et steketermometer, har du ikke det kan du holde et teredskap nedi oljen, bruser det rundt kanten er det klart til å steke. 
  10. Stek bollene gyllne i den varme oljen, snu dem med et par treredskaper underveis. 
  11. Ta opp bollene og la dem renne av på kjøkkenpapir, før du ruller dem i sukker eller melis om du vil. 

Hvetebollene våre som er fylt med vaniljekrem er også kjempegode!

Sett oljen til avkjøling når du er ferdig med stekingen. Når oljen er helt kald, kan du sile den og ta vare på den til neste gang du skal fritere (om den ser bra ut og lukter greit), eller helle den i en melkekartong e.l og kaste den i restavfallet. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant