Kokt torsk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Torsk er en fabelaktig råvare som like gjerne kan serveres en enkel hverdag som til søndagsmiddag eller julemiddag. Det finnes knapt noe bedre enn nytrukket torsk eller skrei med sandefjordsmør, agurksalat og kokte poteter.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg torsk i skiver

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 2 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Sandefjordsmør:

  • 2 dl kremfløte
  • 200 g smør , i terninger
  • 1 ss frisk kruspersille , hakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Slik gjør du

Server nytrukket torsk med sitronbåter, agurksalat, sandefjordsmør og kokte poteter.

bar