Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske. 

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g medisterdeig
  • 2 ts salt
  • 3,5 ss potetmel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 3,5 dl melk
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g frosne erter
  • 150 g smårettbacon
  • 1 ss smør til steking

Potetstappe:

  • ca. 800 g mandelpotet eller andre melne poteter
  • ca. 1,5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

bar
bar
bar

Server medisterkakene med potetmos toppet med sprøstekt bacon og erter. En skje tyttebærsyltetøy smaker også godt til.