Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter med selleripurè

Lammekoteletter med sellerirotpuré og nykål

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammekotelett
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 båter hvitløk med skall
  • 2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:

  • 200 g sellerirot
  • 2 dl vann
  • 2 ss melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Peppersaus:

  • 1 ts rosépepper
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 dl oksekraft
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1086 kcal
Fett 92 g
Protein 40 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammekoteletter er raske å tilberede og smaker her nydelig sammen med litt nykål og selleripuré.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammekotelett
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 båter hvitløk med skall
  • 2 ss olivenolje

Sellerirotpuré:

  • 200 g sellerirot
  • 2 dl vann
  • 2 ss melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Nykål:

  • 1 stk. nykål, sommerkål eller spisskål
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Peppersaus:

  • 1 ts rosépepper
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 dl oksekraft
  • 3 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1086 kcal
Fett 92 g
Protein 40 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Lammekotelettene serveres med nykål og sellerirotpuré, og gjerne kokte småpoteter.

Lammekoteletter med selleripurè

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 11:33:42