Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Morgendrikk, bløtkokt egg og tebriks

Tebriks

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 l hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 1 stk. egg
  • ca. 2,5 ss halvsmeltet smør
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

valmuefrø

Tilbehør: Ost, paprika, syltetøy, egg og kaffe

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmebakte tebriks til frokosten er skikkelig luksus!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 l hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 1 stk. egg
  • ca. 2,5 ss halvsmeltet smør
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

valmuefrø

Tilbehør: Ost, paprika, syltetøy, egg og kaffe

Slik gjør du

1. Varm melk og vann til det er fingervarmt (37 °C). Smuldre gjæren og rør den ut i væsken. Tilsett mel, sukker, salt og egg. Arbeid alt sammen til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

2. Kjevle ut deigen til en avlang leiv, ca. 20 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett den i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og del lengden i ca. 4 cm brede stykker. Etterhev under klede.

3. Pensle med sammenpisket egg og dryss valmuefrø over. Stek tebriksene ved 250 °C på midterste rille til de er pent gylne. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB11 29.11.2023 20:42:55