Somalisk lam - sukar og injera
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En kryddervarm somalisk gryterett passer minst like godt etter en skitur som på en varm dag i Mogadishu. Server med nystekte injera - tynne, myke flatbrød som brukes til å spise med.
Ingredienser
porsjoner
Sukar:
-
500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt) -
1 ss olivenolje -
0,5 ts pepper -
1 ts korianderfrø -
1 ts gurkemeie -
1 stk. løk -
3 stk. potet -
1 båt hvitløk -
0,5 stk. grønn paprika -
0,5 stk. gul paprika -
0,5 stk. rød paprika -
5 dl vann -
1 stk. kjøttbuljongterning
Injera:
-
300 g hvetemel -
0,5 ts tørrgjær -
0,25 ts salt -
5 dl vann
Slik gjør du
- Skjær lammefileten i terninger (ca. 2 cm), og brun kjøttet i litt olje. Skjær løk i skiver, potetene i små terninger (ca. 2 cm), finhakk hvitløken og ha det i pannen med kjøttet.
- Rist korianderen i panne på sterk varme til den "popper". Knus den i en morter. Ha det i pannen med det øvrige krydderet. La det steke videre på middels varme i ca. 5 minutter før du tilsetter paprika, vann og buljong.
- Sett på lokk og la det stå på svak varme til potetene er møre. Rør om av og til.
- Bland gjæren i lunkent vann, tilsett salt og hvetemel. La røren stå å svelle minst 30 minutter.
- Hell litt røre i en varm stekepanne, stek pannekaken bare på den ene siden.
Server sukar med injera.