Somalisk lam - sukar og injera

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

 En kryddervarm somalisk gryterett passer minst like godt etter en skitur som på en varm dag i Mogadishu. Server med nystekte injera - tynne, myke flatbrød som brukes til å spise med.

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 300 g hvetemel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 0,25 ts salt
  • 5 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær lammefileten i terninger (ca. 2 cm), og brun kjøttet i litt olje. Skjær løk i skiver, potetene i små terninger (ca. 2 cm), finhakk hvitløken og ha det i pannen med kjøttet.
  2. Rist korianderen i panne på sterk varme til den "popper". Knus den i en morter. Ha det i pannen med det øvrige krydderet. La det steke videre på middels varme i ca. 5 minutter før du tilsetter paprika, vann og buljong.
  3. Sett på lokk og la det stå på svak varme til potetene er møre. Rør om av og til.
  4. Bland gjæren i lunkent vann, tilsett salt og hvetemel. La røren stå å svelle minst 30 minutter.
  5.  Hell litt røre i en varm stekepanne, stek pannekaken bare på den ene siden.

Server sukar med injera.