Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Somalisk lam - sukar og injera

Somalisk lam - sukar og injera

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts korianderfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 0,5 ts tørrgjær
  • 5 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 7 g
Protein 39 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

 En kryddervarm somalisk gryterett passer minst like godt etter en skitur som på en varm dag i Mogadishu. Server med nystekte injera - tynne, myke flatbrød som brukes til å spise med.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Sukar:

  • 500 g flatbiff av lam (eller annet beinfritt lammekjøtt)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. potet
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts korianderfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 0,5 stk. gul paprika
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 5 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning

Injera:

  • 0,5 ts tørrgjær
  • 5 dl vann
  • 0,25 ts salt
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 7 g
Protein 39 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server sukar med injera.

Somalisk lam - sukar og injera

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 09:30:44