Reinsdyrsmørbrød med kantareller

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du stek til overs etter gårsdagens middag? Å lage seg et smørbrød med reinsdyrstek er en flott måte å bruke opp rester på, og en perfekt måte å lage nok et velsmakende måltid!

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g kantarell , eller annen sopp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 skive grovt brød
  • 0,25 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss kremost med pepper
  • 2 skiver reinsdyrstek eller reinsdyrroastbiff
  • 1 ss rips- eller rognebærgelé

Slik gjør du

  1. Rens sopp og løk. Finhakk løken og del eventuelt soppen i mindre biter.
  2. Stek sopp og løk i en varm panne med litt smør til det er gyllent. Krydre med salt og pepper, og ha i grovhakket persille.
  3. Stek brødskiven i resten av smøret og legg den over på et ark kjøkkenpapir slik at fettet renner av.  
  4. Smør kremost på skiven, legg på salat og tynne skiver av reinsdyrstek. Topp med den stekte sopp- og løkblandingen. Server gjerne med gelé.