Pizza med kyllingkjøttdeig

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enten med ferdig pizzabunn eller hjemmelaget pizzadeig kan du lage deg en digg kyllingpizza, toppet med friske asparges, erter og sitron. Det er knallgodt til fredagskvelden det!

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss nøytral olje eller margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,25 ts grovt chilikrydder
  • 1 stk. ferdig pizzadeig (rå), langpanne

Topping:

  • 1 glass pizzasaus
  • 3 dl revet hvitost
  • 2 blader grønnkål
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 5 stk. frisk grønn asparges
  • 1 dl frosne erter
  • 1 stk. sitron i skiver (kan sløyfes)
  • 1 pk pinjekjerner (á 50 g )

Slik gjør du

  1. Stek kyllingkjøttdeig i en varm stekepanne med olje eller margarin til kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Ha i revet hvitløk og chilikrydder. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
  2. Rull ut pizzadeigen, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett, smør på pizzasaus og dryss over revet ost. 
Har du ekstra tid - lag gjerne pizzadeigen selv.
  1. Fordel den stekte kjøttdeigen utover pizzabunnen. 

4. Riv grønnkål i mindre biter. Ha noen dråper olje på grønnkålen og vend det raskt sammen før du legger kålen på pizzabunnen. 

5. Del asparges i to, sitron i tynne, tynne skiver. Legg asparges, erter og sitronskiver på pizzabunnen. Dryss pinjekjerner over.

Skjær gjerne av det gule skallet og den hvite hinnen på sitronen før du skjærer den i tynne skiver - om du ønsker en mindre bitter smak.

6. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek pizzaen på 220 °C i 12-15 minutter.

Dryss gjerne litt ekstra chilikrydder over før servering om du liker det litt hot.