Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pinnekjøtt av reinsdyr - alternativ 2

Pinnekjøtt av reinsdyr

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg pinnekjøtt av reinsdyr

Rotmos:

  • 1,25 kg kålrot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. potet
  • 3 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 2 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pinnekjøtt av reinsdyr har sin særpregene smak av naturen. Saltet og tørket på klassisk vis. Pinnekjøttet har vi dampet og servert med de tradisjonelle tilbehøret, kålrot, sjy og poteter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg pinnekjøtt av reinsdyr

Rotmos:

  • 1,25 kg kålrot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. potet
  • 3 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • ca. 2 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning.
Pinnekjøtt med rotmos 3c
Pinnekjøttet av reinsdyr kan på lik linje med vanlig pinnekjøtt brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.

Server reinsdyrpinnekjøttet med kålrotstappe, stekte eller kokte poteter og pinnekjøttsjy. 

Stekte poteter: Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Tilsett smør og litt persille, stek dem til de får en fin stekeskorpe.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 26.05.2024 13:36:16