Pinnekjøtt av reinsdyr

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pinnekjøtt av reinsdyr har sin særpregene smak av naturen. Saltet og tørket på klassisk vis. Pinnekjøttet har vi dampet og servert med de tradisjonelle tilbehøret, kålrot, sjy og poteter. 

Ingredienser

 • 2 kg pinnekjøtt av reinsdyr

Rotmos:

 • 1,25 kg kålrot
 • 2 stk. gulrot
 • 1 stk. potet
 • 1 dl kremfløte
 • 3 ss smør
 • ca. 2 ts salt

Slik gjør du

 1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer i romtemperatur.
Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning.
 1. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.  Fyll på vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og kok opp til det begynner å dampe. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt. Fyll eventuelt på med mer vann.
 2. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del grønnsakene i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. 

 1. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.
Pinnekjøttet av reinsdyr kan på lik linje med vanlig pinnekjøtt brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.

Server reinsdyrpinnekjøttet med kålrotstappe, stekte eller kokte poteter og pinnekjøttsjy. 

Stekte poteter: Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Tilsett smør og litt persille, stek dem til de får en fin stekeskorpe.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.