Is med varm sjokoladesaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget is smaker aller best, og smaken kan du variere med både hakket sjokolade og ulike bær. Varm sjokoladesaus er nydelig til.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte

Varm sjokoladesaus:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
  2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.
  3. Hell isen i en egnet form og sett den i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natten.
  4. Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt.
  5. Lag kuler av isen, og legg i en serveringsskål. Drypp litt sjokoladesaus over, og server resten ved siden av. 

Server gjerne isen sammen med friske jordbær og grovhakkede nøtter.

Tips
Ønsker du å tilsette andre smaker, kan du blande inn for eksempel sjokoladebiter, jordbærbiter, bringebær, hakket Non Stop og lignende.