Ingefær- og kokoskake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ingefær- og kokoskake er en utrolig smakfull og saftig kake som holder seg lenge. Kaken egner seg like godt på langtur som til et stykke god ost, eller prøv den med smør og brunost på.
Ingredienser
1 porsjoner
-
250 g brunt sukker -
200 g smør -
200 g mørk sirup -
200 g lys sirup -
400 g hvetemel -
150 g kokosmasse -
3 ts malt ingefær -
2 ts natron -
2,5 dl melk -
4 stk. egg , sammenvispet
Slik gjør du
- Varm sukker, smør og sirup i en kjele til alt er flytende.
- Bland alt det tørre i en bolle og lag en grop i midten. Hell i sirupsblandingen, melken og eggene. Rør til blandingen er jevn, og fortsett å røre i ett minutt til.
- Fordel røren i godt smurte former – gjerne brødformer. Stek kaken midt i ovnen på 180 ˚C i 1 time. Sjekk om kakene er ferdig med en pinne. Om det fortsatt fester seg røre på pinnen, trenger den noen minutter lenger steketid.
- Avkjøl kakene i formen i 10 minutter. Hvelv dem derettet på rist og avkjøl helt. Oppbevar i tett boks. Kaken kan godt fryses.
Kaken kan pyntes med melisglasur smakt til med litt kaffe, eller serveres med créme fraîche og frisk frukt.