Currygryte med kje

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geite- og kjekjøtt er verdens mest spiste kjøtt, og egner seg perfekt sammen med kraftige smaker og hotte krydder. Dette er en curryvariant fra Karibien. Server den rykende varm med brød å suge opp den deilige sausen med.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben
  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til bruning
  • 4 ss karri
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. hakket rød chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 500 g potet
  • 200 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 3 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir og del det evt. i mindre biter.
  2. Varm olje i en vid gryte og stek kjøtt, løk og hvitløk i flere omganger til det er godt brunet. Ha alt tilbake i gryten og krydre med salt, pepper og karripulver. Stek videre i ca. 2 minutter, til det dufter kraftig.
  3. Tilsett timian, hakket chili og tomatpuré og og fres videre i ett minutt. Hell i buljong/vann og kok opp. Senk varmen og la curryen småkoke i ca 2 timer, eller til kjøttet er helt mørt. Tilsett mer buljong/vann om nødvendig.
  4. Skjær potet i grove biter og tomater i to og bland inn i curryen ca 20 minutter før gryten er ferdig. Kok videre til potetene er ferdigkokte. Vil du ha en tykkere curry, kan du fortsette å koke til potetene begynner å løse seg opp.
  5. Finkutt vårløk og timian dryss over. Server curryen rykende varm i dype skåler, gjerne med brød til å suge opp den gode sausen.