Currygryte med kje

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Geite- og kjekjøtt er verdens mest spiste kjøtt, og egner seg perfekt sammen med kraftige smaker og hotte krydder. Dette er en curryvariant fra Karibien. Server den rykende varm med brød å suge opp den deilige sausen med.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg kjøtt av kje med ben
  • 2 stk. hakket løk
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til bruning
  • 4 ss karri
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 2 stk. hakket rød chili
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller lammebuljong
  • 500 g potet
  • 200 g cherrytomat
  • 2 stk. vårløk
  • 3 stilker frisk timian

Slik gjør du