Biff med blåmuggost
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du sugen på et stykke godt og saftig kjøtt, er det ikke usannsynlig at ordet “biff” dukker opp i hodet ditt. Mørbrad fra storfe egner seg utmerket til en god hverdagsbiff. Her er det osten som fungerer som saus, og gir masse smak som matcher tilbehøret.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. biff av mørbrad -
2 ss margarin til steking -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
200 g gorgonzola eller annen blåmuggost -
200 g frisk sjampinjong i skiver -
2 ss nøytral olje til steking -
100 g ruccula -
8 stk. rød cherrytomat -
2 stilker finhakket frisk rosmarin -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Brun biffene på begge sider på sterk varme. Senk varmen og etterstek i 2-3 minutter på hver side (medium stekt). Legg på en god skive blåskimmelost og sett dem til side mens du tilbereder tilbehøret.
- Varm oljen og fres sjampinjongene i noen minutter. Tilsett ruccula og cherrytomater det siste minuttet. Dryss over hakket rosmarin og smak til med salt og kvernet pepper.
Server med små poteter.
Vil du ha det litt mildere, kan du erstatte blåmuggosten med en raus skive med brie eller annen ost.