Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rullekake

Rullekake med crème chantilly

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 8-10 biter.

Rullekake:

  • 120 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver

Crème chantilly:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2300 kcal
Fett 137 g
Protein 51 g
Karbohydrater 207 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rullekake er en kjent klassiker som mange elsker. Prøv denne varianten med aromatisk crème chantilly neste gang du vil imponere!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 8-10 biter.

Rullekake:

  • 120 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 120 g hvetemel
  • 0,25 ts bakepulver

Crème chantilly:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2300 kcal
Fett 137 g
Protein 51 g
Karbohydrater 207 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk litt av eggehviten under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB11 15.02.2025 11:48:05