Rekesmørbrød

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et smørbrød spises først med øynene, deretter med munnen. Det skal være høyt, lekkert og mettende. Våre matglade danske naboer liker sine smørbrød med mer pålegg enn brød. Hvis du lager dine smørbrød på dansk vis, blir de garantert en suksess i en hver anledning.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 skive loff
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 blader bladsalat eller annen salat
  • 30 g reker eller krepsehaler
  • 5 g majones
  • 1 skive sitron
  • 2 stk. forvellede grønn frisk asparges eller hermetiske
  • 1 ts sort lodderogn

Slik gjør du

  1. Smør smør eller margarin på brødskiven og legg på salatblader.
  2. Legg en klatt majones på salaten, og anrett rekene rundt majonesen, slik at det blir høyt. 
  3. Sprøyt på litt mer majones og pynt med en skive sitron, aspargestopper, sort lodderogn og eventuelt urter.
Smørbrød passer til alle typer sammenkomster. Selskap, møter, dåp eller bare som en ekstra fin lunch når du skal ha venner eller familie på besøk.