Pai med skogsbær og hagebær
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Små porsjonspaier fylt med eggekrem og friske skogs- og hagebær er en herlig dessert. Bruk fantasien og varier, pynt og topp paiene med det du selv skulle ønske.
Ingredienser
10 porsjoner
-
350 g hvetemel -
50 g sukker -
150 g smør -
3 stk. eggeplomme -
3 ss vann
Eggekrem:
-
1 stk. vaniljestang -
4 dl melk -
1 dl kremfløte -
6 stk. eggeplomme -
85 g sukker -
2 ss maisenna -
eventuelt
2 bunt frisk rosmarin
-
ca.
1 kg jordbær og andre assorterte sesongbær
Slik gjør du
- Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor. Tilsett eggeplommer og vann. Kjør til deigen er fast. Pakk den i plast og sett kaldt i 20 minutter.
- Kjevle ut deigen til en leiv og kle paiformene. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formene kaldt i 10 minutter. Paiene stekes på 180 °C i ca. 12 minutter.
- Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, kremfløte, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen.
- Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens, om det trengs. Ta eventuelt ut rosmarinen. Avkjøl i kaldt vann. (legg plastfilm over helt ned over kremen for å unngå snerk)
- Fyll paiene med eggekrem og avslutt med bær på toppen. Bruk de bærene du selv vil ha. Blåbær, jordbær, bringebær, bjørnebær og rips anbefales.