Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pai med skogsbær og hagebær

Pai med skogsbær og hagebær

Ingredienser

10  porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss vann

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 85 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • eventuelt 2 bunt frisk rosmarin
  • ca. 1 kg jordbær og andre assorterte sesongbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 433 kcal
Fett 23 g
Protein 10 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små porsjonspaier fylt med eggekrem og friske skogs- og hagebær er en herlig dessert. Bruk fantasien og varier, pynt og topp paiene med det du selv skulle ønske. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss vann

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 85 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • eventuelt 2 bunt frisk rosmarin
  • ca. 1 kg jordbær og andre assorterte sesongbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 433 kcal
Fett 23 g
Protein 10 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor. Tilsett eggeplommer og vann. Kjør til deigen er fast. Pakk den i plast og sett kaldt i 20 minutter.
  2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle paiformene. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formene kaldt i 10 minutter. Paiene stekes på 180 °C i ca. 12 minutter.
  3. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, kremfløte, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen.
  4. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens, om det trengs. Ta eventuelt ut rosmarinen. Avkjøl i kaldt vann. (legg plastfilm over helt ned over kremen for å unngå snerk)
  5. Fyll paiene med eggekrem og avslutt med bær på toppen. Bruk de bærene du selv vil ha. Blåbær, jordbær, bringebær, bjørnebær og rips anbefales.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 06:34:26