Pai med skogsbær og hagebær

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små porsjonspaier fylt med eggekrem og friske skogs- og hagebær er en herlig dessert. Bruk fantasien og varier, pynt og topp paiene med det du selv skulle ønske. 

Ingredienser

10  porsjoner
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss vann

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 6 stk. eggeplomme
  • 85 g sukker
  • 2 ss maisenna
  • eventuelt 2 bunt frisk rosmarin
  • ca. 1 kg jordbær og andre assorterte sesongbær

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor. Tilsett eggeplommer og vann. Kjør til deigen er fast. Pakk den i plast og sett kaldt i 20 minutter.
  2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle paiformene. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formene kaldt i 10 minutter. Paiene stekes på 180 °C i ca. 12 minutter.
  3. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, kremfløte, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen.
  4. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens, om det trengs. Ta eventuelt ut rosmarinen. Avkjøl i kaldt vann. (legg plastfilm over helt ned over kremen for å unngå snerk)
  5. Fyll paiene med eggekrem og avslutt med bær på toppen. Bruk de bærene du selv vil ha. Blåbær, jordbær, bringebær, bjørnebær og rips anbefales.