Ovnsbakte poteter med sitron og timian

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Her har vi bakt dem i selskap med hvitløk, timian og sitron, som dufter herlig og gir potetene ekstra god smak. Server som tilbehør til alle slags retter av kjøtt – hele året.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g små potet
  • 10 båter hvitløk
  • 2 stk. sitron , delt i to
  • 0,25 potte frisk timian
  • 0,5 dl raps- eller olivenolje
  • 4 ss flytende honning
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med hvitløk, sitron og timiankvister. Hell over olje og honning, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.

3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt sitronsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.  

Server potetene rykende varme rett fra formen.