Ovnsbakte poteter med sitron og timian
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Små, ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Her har vi bakt dem i selskap med hvitløk, timian og sitron, som dufter herlig og gir potetene ekstra god smak. Server som tilbehør til alle slags retter av kjøtt – hele året.
Ingredienser
-
800 g små potet -
10 båter hvitløk -
2 stk. sitron , delt i to -
0,25 potte frisk timian -
0,5 dl raps- eller olivenolje -
4 ss honning -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med hvitløk, sitron og timiankvister. Hell over olje og honning, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt sitronsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.
Server potetene rykende varme rett fra formen.