Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh

Ingredienser

4  porsjoner

Ølmarinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl øl
  • 1 dl flytende honning

  • 3 ss smør til grilling
  • 2 ss hakkede friske urter
  • 1 stk. finhakket rød chili

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. flådd tomat uten kjerner, skåret i terninger
  • 1 stk. fersken i terninger
  • 0,5 stk. skrelt agurk , uten kjerne, skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Dressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ølmarinert kalkunfilet med tabbouleh er ikke bare utradisjonelt. Det er også utrolig velsmakende! Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. De må bløtlegges før bruk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Ølmarinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl øl
  • 1 dl flytende honning

  • 3 ss smør til grilling
  • 2 ss hakkede friske urter
  • 1 stk. finhakket rød chili

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. flådd tomat uten kjerner, skåret i terninger
  • 1 stk. fersken i terninger
  • 0,5 stk. skrelt agurk , uten kjerne, skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Dressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Lag marinade. Legg kalkunfilet i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden ca. 2 timer i kjøleskap.
  2. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til. Dekk med plastfolie og sett kaldt til servering.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiumsfolie. Legg på noen biter smør, dryss over urter og chili, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill ca. 30 minutter. Snu ofte. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 °C.
  5. Ta fileten forsiktig ut av folien. Ta vare på kraften. Legg fileten tilbake på grillen og grill i ca. 10-15 minutter, slik at fileten får en fin stekeskorpe og kjernetemperatur på 68 °C. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i ca. 15 minutter før du skjærer den opp.

Server kalkunfileten med tabbouleh og sjy fra kalkunen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 09:29:01