Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lei av loff og kjøpebrød som ikke smaker så mye? Prøv dette sammen med aïoli eller kryddersmør ved siden av maten.
Ingredienser
1 porsjoner
-
2 båter hvitløk -
0,5 stk. rødløk -
200 g sorte oliven -
10 stk. soltørkede tomater -
1 dl finhakket frisk kruspersille -
0,5 dl finhakket frisk koriander -
750 g hvetemel -
1 pk tørrgjær -
2 ts salt -
5 dl vann -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
1. Finhakk hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter.
2. Bland det tørre sammen i en bolle. Tilsett hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter.
3. Bland inn vann og olivenolje og elt deigen godt, gjerne i en kjøkken-maskin.
4. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la dem etterheve i ca. 40 minutter.
5. Lag 3 snitt i brødene. Stek dem på 220 °C ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.