Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 200 g sorte oliven
  • 10 stk. soltørkede tomater
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 dl finhakket frisk koriander
  • 750 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lei av loff og kjøpebrød som ikke smaker så mye? Prøv dette sammen med aïoli eller kryddersmør ved siden av maten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. rødløk
  • 200 g sorte oliven
  • 10 stk. soltørkede tomater
  • 1 dl finhakket frisk kruspersille
  • 0,5 dl finhakket frisk koriander
  • 750 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Finhakk hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter.

2. Bland det tørre sammen i en bolle. Tilsett hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter.

3. Bland inn vann og olivenolje og elt deigen godt, gjerne i en kjøkken-maskin. 

4. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la dem etterheve i ca. 40 minutter. 

5. Lag 3 snitt i brødene. Stek dem på 220 °C ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 27.05.2024 08:11:55