Ølbraisert reinsdyrstek med potet- og soppterrine
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I denne oppskriften stekes reinsdyrsteken i en gryte med øl, krydder og sin egen kraft, det man på fagspråket kaller å braisere. Og velger du et mørk, kraftig øl, får du i tillegg en saus du aldri har smakt maken til.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1,5 kg surret reinsdyrstek -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør til steking -
7 dl mørkt øl , gjerne porter -
ca.
2 dl vann -
2 dl solbærsirup -
1 dl soyasaus -
2 ts tørket timian -
6 stk. knuste einebær -
1 stk. løk , i båter -
2 båter hvitløk -
1 ss maisenna utrørt i kaldt vann
Potet- og soppterrine:
-
330 g østerssopp , eller annen sopp -
3 stk. finhakket sjalottløk -
1 ss smør til steking -
1 pk ruccula -
12 stk. potet (melne) -
3 stk. egg -
2 dl melk -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Server ølbraissert reinsdyrstek i tynne skiver med potet- og soppterrine og saus. Rørte tyttebær smaker også godt til.
Kjernetemperatur reinsdyrstek. Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.