Lettgravet lammekjøtt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ganske enkelt genialt! Noen gulrøtter, dill, akevitt, salt og pepper er alt som skal til for å få en ny og spennende touch på lammekjøttet.
Ingredienser
porsjoner
-
1200 g benfritt lammekjøtt , f.eks. lammestek -
3 ss salt -
3 ss sukker
-
12 stk. gulrot -
2 bunt frisk dill -
1 dl akevitt
-
12 stk. frisk hvit asparges
Slik gjør du
- Del en lammestek opp i seks like store biffer. Legg dem i en ildfast form.
- Bland sukker og salt i en bolle, og strø blandingen over kjøttet. Gni blandingen godt inn, og hell på akevitt.
- Fordel dill over kjøttet og dekk formen med plastfolie. Sett den i kjøleskap i et døgn.
La gjerne kjøttet ligge med lett press over natten. En liten fjøl med en pakke salt eller sukker oppå er greit å bruke.
- Ta formen ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Skrell gulrot, del dem i to og legg dem i formen sammen med kjøttet. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 4 timer. La kjøttet hvile 15 minutter før servering.
- Skrell asparges og trekk dem i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Skrell hvit asparges helt fra «blomsten» og ned. Kok dem i en rustfri stålkjele, en aluminiumskjele vil gi smak til aspargesen. Tilsett gjerne litt sukker i kokevannet for å balansere aspargesens bitterhet i riktig retning.
Server saftig gravet lammekjøtt med bakte gulrøtter, asparges og stekesjy. Ha gjerne litt god sennep og en salat på bordet.