Lettgravet lammekjøtt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ganske enkelt genialt! Noen gulrøtter, dill, akevitt, salt og pepper er alt som skal til for å få en ny og spennende touch på lammekjøttet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1200 g benfritt lammekjøtt , f.eks. lammestek
  • 3 ss salt
  • 3 ss sukker

  • 12 stk. gulrot
  • 2 bunt frisk dill
  • 1 dl akevitt

  • 12 stk. frisk hvit asparges

Slik gjør du

  1. Del en lammestek opp i seks like store biffer. Legg dem i en ildfast form.

  1. Bland sukker og salt i en bolle, og strø blandingen over kjøttet. Gni blandingen godt inn, og hell på akevitt.

  1. Fordel dill over kjøttet og dekk formen med plastfolie. Sett den i kjøleskap i et døgn.
La gjerne kjøttet ligge med lett press over natten. En liten fjøl med en pakke salt eller sukker oppå er greit å bruke.
  1. Ta formen ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Skrell gulrot, del dem i to og legg dem i formen sammen med kjøttet. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 4 timer. La kjøttet hvile 15 minutter før servering. 
  2. Skrell asparges og trekk dem i lettsaltet vann i ca. 8 minutter.
Skrell hvit asparges helt fra «blomsten» og ned. Kok dem i en rustfri stålkjele, en aluminiumskjele vil gi smak til aspargesen. Tilsett gjerne litt sukker i kokevannet for å balansere aspargesens bitterhet i riktig retning.

Server saftig gravet lammekjøtt med bakte gulrøtter, asparges og stekesjy. Ha gjerne litt god sennep og en salat på bordet.