Lammestek med asiatisk vri
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne oppskriften skjemmer deg bort med gode smaker og dufter. Her har vi kombinert det klassiske lammelåret med asiatiske krydder.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. lammelår -
3 båter hvitløk -
3 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
1 ss brunt sukker -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss eplecidereddik -
3 dl vann -
1 stk. brokkoli -
3 stk. paprika gjerne ulike farger -
1 bunt vårløk -
2 stk. løk -
250 g aspargesbønner -
2 dl hoisinsaus -
1 ss olivenolje -
saften av
1 stk. sitron
Slik gjør du
- Skjær hvitløk i skiver. Lag små lommer i steken og stikk en skive hvitløk inn i hver lomme.
- Bland sammen brunt sukker, five spice-krydder, salt, pepper og eddik, og gni steken godt inn med blandingen.
- Legg steken i en ildfast form og hell i vann. Plasser formen midt i forvarmet stekeovn (125 °C) i ca 1 1/2-2 timer, eller til steken har en kjernetemperatur på 67 °C. La steken hvile i minst 15-20 minutter, mens du tilbereder grønnsakene. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.
- Øk temperaturen i ovnen til 230 °C.
- Kutt løk i båter, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i buketter.
- Bland alt med litt olje og bre utover i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen høyt i ovnen i 10-12 minutter, til grønnsakene har fått farge, men fortsatt har tyggemotstand.
- Bland inn hoisinsaus, sitronsaft og resten av kraften fra låret.
Skjær lammesteken i fine skiver og server med grønnsakene og ris.
I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.