Lammestek med asiatisk vri

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne oppskriften skjemmer deg bort med gode smaker og dufter. Her har vi kombinert det klassiske lammelåret med asiatiske krydder.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammelår
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 dl vann
  • 1 stk. brokkoli
  • 3 stk. paprika gjerne ulike farger
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. løk
  • 250 g aspargesbønner
  • 2 dl hoisinsaus
  • 1 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Slik gjør du

1.       Ta ut låret og la det ligge på benken i en time så det rekker og temperere seg.

2.       forvarm ovnen til 125 grader.

3.       Gni lammelåret inn med salt, pepper, five spice, brunt sukker og eddik. Skrell hvitløken og skjær den i skiver, lag små lommer i steken og stikk hvitløken inn.

4.        Sett steken over i en ildfast form og hell i vann. Stek den til en kjernetemperatur på 70 grader, pakk inn i folie og hvil i 15 minutter. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.

5.       Mens steken hviler settes ovnen på 230 grader.

6.       Kutt løk, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i store buketter.

7.       Bland alt sammen med litt olje og fordel dette i en ildfast form, stek det i ca. 8 minutter til grønnsakene har fått en fin farge.

8.       Når grønnsakene er ferdig blandes det inn hoisinsaus, sitron og resten av kraften fra låret.

9.       Server gjerne med en god sala1. Ta ut låret og la det ligge på benken i en time så det rekker og temperere seg. 

2. forvarm ovnen til 125 grader. 

3. Gni lammelåret inn med salt, pepper, five spice, brunt sukker og eddik. Skrell hvitløken og skjær den i skiver, lag små lommer i steken og stikk hvitløken inn. 

4. Sett steken over i en ildfast form og hell i vann. Stek den til en kjernetemperatur på 70 grader, pakk inn i folie og hvil i 15 minutter. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.

5. Mens steken hviler settes ovnen på 230 grader. 

6. Kutt løk, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i store buketter. 

7. Bland alt sammen med litt olje og fordel dette i en ildfast form, stek det i ca. 8 minutter til grønnsakene har fått en fin farge. 

8. Når grønnsakene er ferdig blandes det inn hoisinsaus, sitron og resten av kraften fra låret. 

9. Server gjerne med en god salat og ris

  1. Skjær hvitløk i skiver. Lag små lommer i steken og stikk en skive hvitløk inn i hver lomme.
  2. Bland sammen brunt sukker, five spice-krydder, salt, pepper og eddik, og gni steken godt inn med blandingen. 
  3. Legg steken i en ildfast form og hell i vann. Plasser formen midt i forvarmet stekeovn (125 °C) i ca 1 1/2-2 timer, eller til steken har en kjernetemperatur på 67 °C. La steken hvile i minst 15-20 minutter, mens du tilbereder grønnsakene. Spar på kraften som blir igjen i formen, den skal brukes i grønnsakene.
  4. Øk temperaturen i ovnen til 230 °C.
  5. Kutt løk i båter, vårløk, aspargesbønner og paprika i store biter og brokkoli i buketter. 
  6. Bland alt med litt olje og bre utover i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Plasser formen høyt i ovnen i 10-12 minutter, til grønnsakene har fått farge, men fortsatt har tyggemotstand.
  7. Bland inn hoisinsaus, sitronsaft og resten av kraften fra låret. 

Skjær lammesteken i fine skiver og server med grønnsakene og ris.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.