Klementinlikør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I tillegg til de folkekjære klementinene kreves det brennevin, sukkerbiter og kaffebønner. Du bør sette av ca. 40 dager for å få denne himmelske likøren klar for glass og gane.
Ingredienser
Gir ca. 1 l ferdig likør
-
8 stk. klementin (velg helst økologiske) -
600 g sukker -
100 stk. kaffebønner -
1 l 40% brennevin -
2 stk. stjerneanis -
2 stk. vaniljestang
Slik gjør du
1. Vask klementinene grundig under rennende lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll godt.
2. Bruk en gaffel eller en liten, spiss kniv og stikk flere hull i klementinene. Legg dem deretter ned i et rent glass (gjerne Norgesglass) og tilsett sukker.
3. Splitt vaniljestengene i to på langs og ha dem glasset sammen med stjerneanis og kaffebønner. Hell på brennevin til det dekker.
5. Lukk glasset og se til at det er helt tett ved å snu glasset opp ned.
6. Nå skal glasset lagres i 40 dager. Gjerne opp ned på kjøkkenbenken. Slik unngår du at klementinene flyter opp og ikke blir dekket med brennevin.