Klementinlikør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I tillegg til de folkekjære klementinene kreves det brennevin, sukkerbiter og kaffebønner. Du bør sette av ca. 40 dager for å få denne himmelske likøren klar for glass og gane.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. klementin (velg helst økologiske)
  • 600 g sukker
  • 100 stk. kaffebønner
  • 1 l 40% brennevin
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 stk. vaniljestang

Slik gjør du

1. Vask klementinene grundig under rennende lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll godt.

2. Bruk en gaffel eller en liten, spiss kniv og stikk flere hull i klementinene. Legg dem deretter ned i et rent glass (gjerne Norgesglass) og tilsett sukker.

3. Splitt vaniljestengene i to på langs og ha dem glasset sammen med stjerneanis og kaffebønner. Hell på brennevin til det dekker.

Du kan selv velge om du vil bruke hvitt eller brunt sukker. Brunt sukker vil gi en litt annen farge og søtsmak.

5. Lukk glasset og se til at det er helt tett ved å snu glasset opp ned.

6. Nå skal glasset lagres i 40 dager. Gjerne opp ned på kjøkkenbenken. Slik unngår du at klementinene flyter opp og ikke blir dekket med brennevin. 

Vi anbefaler at du smaker på likøren underveis, slik at du kan stoppe smaks-uttrekket når du kjenner at likøren har smaken du ønsker.