Innbakt svinefilet med sopp og løk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Svin ytrefilet bakt inn i butterdeig sammen med nydelig soppfyll. En mør, smakfull og imponerende rett.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ytrefilet av svin -
3 ts salt -
2 ts kvernet pepper -
2 ss smør til bruning -
2 plater butterdeig -
1 stk. egg til pensling
Soppblanding til fyll:
-
150 g frisk sjampinjong -
2 stk. sjalottløk -
2 ss smør -
3 ss hakket bladpersille eller kruspersille -
2 dl fersk brødrasp -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Tilbehør:
-
400 g aspargesbønner -
100 g østerssopp eller annen sopp -
2 ss smør -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 pk reddik
Slik gjør du
Server skiver av innbakt svinefilet med stekt sopp, aspargesbønner og høvlede reddiker.
Hasselbackpoteter passer også perfekt til denne retten.