Innbakt svinefilet med sopp og løk

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svin ytrefilet bakt inn i butterdeig sammen med nydelig soppfyll. En mør, smakfull og imponerende rett.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til bruning
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling

Soppblanding til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 100 g østerssopp eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk reddik

Slik gjør du

Server skiver av innbakt svinefilet med stekt sopp, aspargesbønner og høvlede reddiker.

Hasselbackpoteter passer også perfekt til denne retten.