Hvit marsipankake med pasjonsfrukt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne lekre hasselnøttkaken er fylt med deilig, frisk pasjonsfruktfromasj og dekket med hvit marsipan. De pastellfargede blomstene til pynt lager du enkelt selv.
Ingredienser
16 porsjoner
Hasselnøttbunn:
-
4 stk. egg -
180 g sukker -
250 g hasselnøtter , malte -
4 ss hvetemel , siktet -
1 ts bakepulver -
1 ts vaniljesukker
Pasjonsfruktfromasj:
-
3 stk. egg -
1 dl sukker -
1 dl saft av pasjonsfrukt -
3 dl kremfløte -
7 stk. gelatinplater
-
2 dl kremfløte -
500 g hvit marsipan
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend inn hasselnøtter, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
- Hell røren i en smurt springform (22 cm) med bakepapir i bunn. Stek kaken i ovn på 175 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Varm pasjonsfruktsaft forsiktig opp. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs dem opp i pasjonsfruktsaften.
- Pisk egg og sukker til eggedosis, vend inn stivpisket krem og spe forsiktig med pasjonsfruktsaften i en tynn stråle. Sett fromasjen kaldt.
Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.
- Del hasselnøttbunnen i tre, og fyll kaken med pasjonsfruktfromasj før den har blitt helt stiv. Bruk gjerne en sprøytepose til å fordele fromasjen utover bunnen. Sett ringen til springformen rundt kaken og sett den kaldt, gjerne over natten.
- Dekk kaken med stivpisket krem. Kjevle ut marsipan og dekk kaken. Pynt kaken med små marsipanblomster.
Lag gjerne marsipanblomster selv. Kjevle ut marsipan i ønsket farge og stikk ut små blomster med en utstikker. Legg dem i en tom eggekartong slik at de former seg, og la dem tørke over natten.