Hummus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hummus er en velsmakende puré laget av kikerter. Den blir veldig mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød. Prøv også hummus til tapas.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • ca. 1,25 dl nøytral olje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skyll kikerter godt. Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens.
  2. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.