Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummer og biff med Renée og Mette

Hummerbisque

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. hummer
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 0,5 stk. sitron (saft)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g smør

Garnityr:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 bunt finhakket frisk gressløk
  • 2 stk. hummerhale
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du lyst til å imponere gjestene dine med en fantastisk forrett? Da er Hummerbisque med fennikel, appelsin og konjakk noe du bare må prøve!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 stk. hummer
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 0,5 stk. sitron (saft)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g smør

Garnityr:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 bunt finhakket frisk gressløk
  • 2 stk. hummerhale
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Tilberedning av hummer

  1. Om du har levende hummer, så avliv dem slik: Hold fast klørne til hummeren med én hånd, slik at den ligger stille. Finn krysset på toppen av hodet til hummeren. Bruk en tung, stor kniv og sett bakspissen (mot skaftet) i krysset 3.5 cm bak øynene og kløyv hodet til hummeren med en bestemt og rask bevegelse.  
  2. Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett 50 g salt per liter vann. Legg hummerne i det kokende vannet og bring til kokepunktet igjen. Senk varmen og la hummerne trekke. Beregn 1 minutt per 100 g hummer. Avkjøl hummerne på ryggen i isvann.  
  3. Bryt av klørne og vri av hodet på hummeren. Del halen i to på langs, plukk ut hummerkjøttet og fjern den svarte tarmen. Kutt kjøttet i passende serveringsbiter. 
  4. Knus klør og ledd med en nøtteknekker eller baksiden av en stor kniv og rens ut kjøttet. Husk å fjerne all brusk. Fjern paven (magesekken) – den ligger dom en liten pose bak øynene i hodet på hummeren. Spar alt skall til hummersuppen. 

Hummersuppe: 

  1. Knus hummerskallet i mindre biter og fres det i oljen til det begynner å få gyllen farge. 
  2. Kutt løk, fennikel, selleristang, hvitløk, i biter og ha det i kjelen. Fres videre til grønnsakene begynner å få farge. Tilsett tomatpurè, appelsinsaft og -skall og la denne putre og kose seg med resten i ca. 5 minutter. 
  3. Trekk kjelen litt til side, hell i konjakk og flambèr. La alkoholen brenne helt ut. 
  4. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i melk og kok opp. Senk varmen og la det hele trekke i minst 1 time. 
  5. Sil kraften, kok opp og smak til med sitronsaft, hvitvinseddik, salt, kajennepepper og ketchup.  
  6. Visp inn terninger av kaldt smør til slutt. Suppen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.  
  7. Garnityr: Bruk en skarp kniv og skrell appelsinen slik at den ikke har noen hvite hinner. Legg appelsinen i hånden og skjær ut fileter mellom hinnene. Press resten av saften i suppen. Kutt fennikel i så tynne skiver som mulig, bruk gjerne mandolin. Finhakk gressløk. Vend hummerbitene i litt olivenolje, sitron og salt. 
  8. Anrett garnityret i dype tallerkener og hell den varme suppen over ved servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 20:01:04