Hjortefilet med pære og honning
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er eksklusive små godbiter! Er du heldig og får tak i indrefilet av hjort, kan dette være en fin måte å servere den til mange – som forrett eller som én av flere tapasretter.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av hjort -
3 ss smør -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Tilbehør:
-
2 dl sultanrosiner -
4 ss akevitt -
2 stk. pære -
1 ss honning -
finrevet skall og saft av
0,5 stk. lime -
4 stk. potet -
2 ss nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Varm en stekepanne og smelt halvparten av smøret. Når det slutter å frese og smøret er gyllenbrunt er det varmt nok til å legge i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det pent på alle sider. Senk varmen og stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 60 °C. Ta det ut av stekepannen og la det hvile til det skal serveres.
- Bløtlegg rosiner i akevitt. Skrell pærer og del dem i biter. Smelt resten av smøret i en liten gryte og fres pærebitene til de er gylne. Tilsett rosiner, akevitt og honning og la det hele koke inn. Smak til med salt, pepper, limeskall og -saft.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Vask og tørk poteter og del dem i 1 cm tykke skiver. Varm en stekepanne med olje og stek potetskivene i olje til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
- Legg potetskiver på tallerkener eller fat, og plasser en bit hjortefilet og en liten skje pære på toppen. Pynt med litt frisk rosmarin og server.