Hjortefilet med pære og honning

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er eksklusive små godbiter! Er du heldig og får tak i indrefilet av hjort, kan dette være en fin måte å servere den til mange – som forrett eller som én av flere tapasretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 2 dl sultanrosiner
  • 4 ss akevitt
  • 2 stk. pære
  • 1 ss honning
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 4 stk. potet
  • 2 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og smelt halvparten av smøret. Når det slutter å frese og smøret er gyllenbrunt er det varmt nok til å legge i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det pent på alle sider. Senk varmen og stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 60 °C. Ta det ut av stekepannen og la det hvile til det skal serveres.
  2. Bløtlegg rosiner i akevitt. Skrell pærer og del dem i biter. Smelt resten av smøret i en liten gryte og fres pærebitene til de er gylne. Tilsett rosiner, akevitt og honning og la det hele koke inn. Smak til med salt, pepper, limeskall og -saft.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  1. Vask og tørk poteter og del dem i 1 cm tykke skiver. Varm en stekepanne med olje og stek potetskivene i olje til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  2. Legg potetskiver på tallerkener eller fat, og plasser en bit hjortefilet og en liten skje pære på toppen. Pynt med litt frisk rosmarin og server.