Grov rullekake
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rullekake laget på sammalt mel inneholder litt mer næringstoffer og har en god og nøtteaktig smak. Server med masse friske bær og gjerne litt mynte ,- fresht og godt!
Ingredienser
1 porsjoner
-
4 stk. egg -
1 dl sukker -
1,5 dl fin sammalt hvete -
1 ts bakepulver
Fyll:
-
ca.
3 dl jordbærsyltetøy
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
- Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.
- Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er litt avkjølt.
- Smør på fyllet og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Server nylaget rullekake, gjerne i følge med friske bær.