Grønn saus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Salsa verde - grønn saus - er nok annerledes både i farge og smak enn den du vanligvis lager. Ikke desto mindre er den kjempegod til ulike kjøtt- og fiskeretter. Sausen skal serveres kald, og holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.
Ingredienser
porsjoner
-
1 bunt bladpersille -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
3 ss kapers -
revet skall og saft av
1 stk. sitron -
5 stk. ansjosfilet -
1 dl olivenolje -
1 ss hvitvinseddik
Slik gjør du
- Fjern de groveste stilkene av bladpersillen. Skrell og hakk løken grovt.
- Ha bladpersille, hakket løk, hvitløk, kapers, ansjosfilet og sitronskall og -saft i en foodprosessor og kjør det sammen.
- Senk hastigheten på maskinen og tilsett oljen i en fin stråle. Sausen skal bli jevn og godt blandet.
- Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper og sett salsaen kaldt til den skal serveres. Salsaen smaker best når den er nylaget, men holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.