Grønn saus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salsa verde - grønn saus - er nok annerledes både i farge og smak enn den du vanligvis lager. Ikke desto mindre er den kjempegod til ulike kjøtt- og fiskeretter. Sausen skal serveres kald, og holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss kapers
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 5 stk. ansjosfilet
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik

Slik gjør du

  1. Fjern de groveste stilkene av bladpersillen. Skrell og hakk løken grovt. 
  2. Ha bladpersille, hakket løk, hvitløk, kapers, ansjosfilet og sitronskall og -saft i en foodprosessor og kjør det sammen.
  3. Senk hastigheten på maskinen og tilsett oljen i en fin stråle. Sausen skal bli jevn og godt blandet.
  4. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper og sett salsaen kaldt til den skal serveres. Salsaen smaker best når den er nylaget, men holder seg fint i kjøleskapet i 2-3 dager.