Fin vaniljesaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vaniljesaus er et naturlig tilbehør til desserter med bær, blåbærpai, bakte epler, sjokoladepudding eller gelé.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl melk
  • 1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts maisenna

Slik gjør du

1. Lag et snitt i vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller en butt kniv. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene.

2. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.

Det er kornene fra vaniljestangen som gir den aromatiske smaken på sausen. Vil man ha en ekstra fyldig vaniljesaus kan man vispe inn litt stivpisket kremfløte like før servering.