Eplesnitter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kakebunnen har vi bakt med marsipan for at den skal bli ekstra saftig og god på smak. Sammen med syrlige epler, pisket krem og søt krokan blir det en perfekt liten søtsak til kaffen. 

Ingredienser

Gir ca. 16 stk

  • 100 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 500 g marsipan
  • 2 stk. egg

Fyll:

  • ca. 8 stk. eple
  • 1 flaske eplemost (à 0,33 l)
  • 150 g sukker

Pynt:

  • 100 g mandler
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Riv marsipan på et råkostjern og ha den i deigen sammen med eggene. Elt godt sammen.
  2. Smør deigen på et bakepapirkledd stekebrett, ca. 7-8 mm tykk og 35-40 cm stor. Stek kakebunnen midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 20 minutter.
  3. Skrell epler, fjern kjernehuset, del dem i to og deretter i skiver. Kok opp eplemost og sukker, legg i epleskivene når sukkeret har løst seg opp. La dem trekke i 1-2 minutter, eller til de er knapt møre.
  4. Lag krokan. Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne eller liten kjele. Bruk en tresleiv til å klemme ut klumper. Karamellen er ferdig når den har fått en vakker gyllen farge og er blitt blank og ikke grumset. Følg godt med så det ikke blir brent. Tilsett mandler og rør rundt til de er dekket av karamell. Hell massen ut på et bakepapirkledd stekebrett og avkjøl helt. Brekk krokanen i mindre biter og hakk den så grovt. 
  5. Stivpisk kremfløte. Skjær kakebunnen i firkanter, legg på avrente epleskiver og  pynt med stivpisket kremfløte og krokandryss.