Lefsepizza med kjøttboller, fennikel og eple

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små porsjonspizza med tynn myk bunn, toppet med en frisk fennikelsalat og panerte kjøttboller. Pizzaen kan rulles sammen og spises som en kebab. 

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 1 pk kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 skiver tørt brød
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 2 båter revet hvitløk
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 50 g romtemperert smør

Deig:

  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 550 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fennikelsalat:

  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. eple i små terninger
  • saft av 1 stk. sitron

Topping:

  • 125 g kremost naturell
  • 4 stilker bladpersille

Slik gjør du