Kjøttboller med tomatsaus og pasta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er kanskje den aller mest populære pastaretten hos den yngre garde, etter pasta bolognese. Selv om kjøttboller og tomatsaus er superenkelt å lage, smaker det himmelsk og mer til. 

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g parmesan
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 500 g fersk tagliatelle

Tomatsaus:

  • 2 ss nøytral olje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 boks knuste hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Du bør også teste ut oppskriften på kjøttboller i tomatsaus. Disse kan du fint lage av svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.