Ingredienser

Pizzabunn:

  • 1 stk. blomkål
  • 3 ss potetmel
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. egg

Pizzasaus:

  • 1 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt frisk oregano

Pizzatopping:

  • 1 ss kapers
  • 50 g chevre (hvit geitost)
Del

Blomkålpizza med røkelaks

(0)
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzabunn laget av blomkål passer perfekt til deg som ønsker å prøve noe nytt. Denne blomkålpizzaen med hvit bunn og røkelaks er en deilig variant av pizza bianca. 

Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 1 stk. blomkål
  • 3 ss potetmel
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. egg

Pizzasaus:

  • 1 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt frisk oregano

Pizzatopping:

  • 1 ss kapers
  • 50 g chevre (hvit geitost)

Slik gjør du

  1. Skyll blomkål og del den i grove biter. Ha blomkålen i en kjøkkenmaskin og kjør til blomkålris. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke blomkålen for hånd.
  2. Ha blomkålrisen i en bolle og tilsett potetmel, parmesan, hvitløk og sammenpisket egg.
  3. Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir og press bunnen utover til den er ca. 1 cm tykk. Du kan også dele opp blandingen og lage to mindre bunner.
  4. Stek bunnen midt i ovnen på 200 °C i 25-30 minutter.
  5. Bland sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk, salt, pepper og hakket oregano. Smør pizzasausen utover bunnen.
  6. Dryss over kapers og chévre og stek videre midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  7. Anrett med røkelaks og frisk oregano før servering.

Blomkålpizza med røkelaks

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant