Blomkålpizza med røkelaks

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzabunn laget av blomkål passer perfekt til deg som ønsker å prøve noe nytt. Denne blomkålpizzaen med hvit bunn og røkelaks er en deilig variant av pizza bianca. 

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 1 stk blomkål
  • 3 ss potetmel
  • 2 dl parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk egg

Pizzasaus:

  • 1 boks crème fraîche lett, 18 %
  • 2 dl parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt frisk oregano

Pizzatopping:

  • 1 ss kapers
  • 50 g chevre (hvit geitost)
  • 100 g røkelaks
  • 1 bunt frisk oregano

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skyll blomkål og del den i grove biter. Ha blomkålen i en kjøkkenmaskin og kjør til blomkålris. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke blomkålen for hånd. 
  3. Ha blomkålrisen i en bolle og tilsett potetmel, parmesan, hvitløk og sammenpisket egg. 
  4. Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir og press bunnen utover til ca. 1 cm tykk. Du kan også dele opp blandingen og lage to mindre bunner. 
  5. Stek bunnen midt i ovnen i 25-30 minutter. 
  6. Bland sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk, salt, pepper og hakket oregano. Smør utover bunnen.
  7. Dryss over kapers og chévre og stek videre midt i ovnen i ca. 10 minutter. 

Server med røkelaks og frisk oregano. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.