Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Provencalsk lammestek trinn 3

Stekepose - trenger jeg det?

Hva er funksjonen til en stekepose, og når bruker man den?

Å steke i stekepose har flere fordeler, blant annet vil all væske forbli inne i posen og være med på å holde kjøttet saftig, og gi deilig stekesjy som kan bli til saus. En stekepose forhindrer også spruting og søl i stekeovnen, spesielt ved steking på høye temperaturer. Det er særlig store stykker kjøtt som det kan være en fordel å steke i stekepose - som lamme- eller svinestek, hel kalkun eller oksestek.

Stekepose er fint å bruke ved steking på høye temperaturer – fra 180 °C og oppover. Ved steketemperatur på 125 °C og lavere er det lite poeng i å bruke stekepose.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 19:59:33