Sangria

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sitrus og rødvin er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria. Den kan varieres på mange måter, for eksempel med andre typer frukt. Den skal alltid serveres iskald – aller helst i store, rause mugger. 

Ingredienser

  • 1 stk sitron i biter
  • 1 stk appelsin i biter
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann

Slik gjør du

  1. Velg helst økologisk sitron og appelsin, og vask den godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.
  2. Del frukten i biter og ha den i en romslig mugge med sukker og brandy.
  3. Rør godt, slik at sukkeret løser seg, og saften blir presset ut av fruktbitene.
  4. Hell i rødvin. Sett kaldt til servering. Tilsett ginger ale eller kullsyrevann rett før servering, og server med isbiter. 
Varier sangriaen med: jordbær i skiver, fersken i biter, blåbær, bringebær, bytt ut brandy med gin eller rom (eller dropp brennevin helt).

Sangria påstås å være verdens mest kjente spanske drikk. Ordet dukker først opp på 1700-tallet, og stammer fra sangre, det spanske ordet for blod. Sangria serveres over hele Spania, og oppskriftene varierer kraftig fra region til region og fra familie til familie.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.