Sangria

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sitrus og rødvin er de klassiske ingrediensene i spanjolenes sangria.Den kan varieres på mange måter, for eksempel med annen frukt. Den skal alltid serveres iskald – aller helst i store mugger. 

Ingredienser

  • 1 stk sitron i biter
  • 1 stk appelsin i biter
  • 1 flaske rimelig helst spansk rødvin
  • 2 ss sukker
  • 1 dl brandy
  • 1 l ingefærøl eller kullsyrevann

Slik gjør du

  1. Velg helst økologisk sitron og appelsin, og vask den godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.
  2. Del frukten i biter og ha den i en romslig mugge med sukker og brandy.
  3. Rør godt, slik at sukkeret løser seg, og saften blir presset ut av fruktbitene.
  4. Hell i rødvin. Sett kaldt til servering. Tilsett ginger ale eller kullsyrevann rett før servering, og server med isbiter. 
Varier sangriaen med: jordbær i skiver, fersken i biter, blåbær, bringebær, bytt ut brandy med gin eller rom (eller dropp brennevin helt).
Bytt ut rødvin med hvitvin for en hvit sangria.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.