Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hveteboller på grillen

Hveteboller på grillen

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 18 boller.

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 1 pk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg
  • 6 dl melk

Topping:

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6476 kcal
Fett 199 g
Protein 169 g
Karbohydrater 933 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flytt kjøkkenet ut, ta med deg bolledeigen og lag deilige saftige hveteboller på grillen!  Deigen klappes ut i mindre emner og stekes på grillen. Pensle med litt smør mens de er varme, og dypp i sukker og kanel. Topp med en syrlig melisglasur for prikken over i’en.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 18 boller.

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 1 pk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 stk. egg
  • 6 dl melk

Topping:

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss malt kanel

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6476 kcal
Fett 199 g
Protein 169 g
Karbohydrater 933 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
tangzhong lussekatter trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Ønsker du ekstra luftige boller kan du tilsette 1 ts bakepuvler! 

Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Hveteboller gjærbakst trinnbilder
Hveteboller gjærbakst trinnbilder

Hveteboller på grillen

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 06.10.2024 17:49:40