Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bergmynte

Bergmynte

Oreganoens milde, nordiske slektning.

Kung, kungsmynte, skogmynte eller vill oregano – bergmynte har mange ulike navn her i landet. Den er i nær slekt med oreganoen vi kjenner fra italienske og greske retter, men har en mildere smak. Bergmynte vokser vilt fleste steder i Norge, særlig rundt Oslofjorden, men også i lune og beskyttede områder langs kysten helt nord til Helgeland.

Bergmynte foretrekker varme, solrike steder, og kan vokse i sprekker på tørre berg og gjerne langs tørre åkerkanter.

Tørket bergmynte har vært mye brukt som krydder her i landet, og var veldig populær i pølser og annen kjøttmat sammen med sar, merian og timian. Den er fin å bruke frisk, men det er en fordel å tørke den, da kommer smaken sterkere fram.

Eget pasta- og pizzakrydder kan du lage ved å blande tørket bergmynte, basilikum, merian og rosmarin.

Sist oppdatert: tirsdag 1. april 2014

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 27.05.2024 08:32:33